Aller au contenu

Alphonse Ngoy Kasanji

Útá Wikipedia.
Alphonse Ngoy Kasanji
Fonctions
Sénateur congolais
Troisième législature de la Troisième République congolaise (d)
jusqu'au
Député
Troisième législature de la Troisième République congolaise (d)
depuis le
Président (en)
SM Sanga Balende (en)
-
Alexis Fakih (d)
Biographie
Naissance
Voir et modifier les données sur Wikidata (61 ans)
Ngandajika (en)Voir et modifier les données sur Wikidata
Nationalité
Activités
Homme politique, dirigeant sportifVoir et modifier les données sur Wikidata
Autres informations
Parti politique
ACDD (d)Voir et modifier les données sur Wikidata

Alphonse Ngoy Kasanji to Ngoyi Kasanji, abotama na mokolo ya 12 sanza ya mibale 1963, azali moto ya politiki mpe mosombi ya diamant na ekolo Congo démocratique (RDC). Azalaki gouverneur ya Kasaï-Oriental banda février 2007 ti février 2019 mpe azalaki député national.

Biografi ya bomoi ya bato

[kokoma | kobɔngisa mosólo]

Mwana ya Anaclet Mukendi wa Kanda na Bernadette Mulanga, Alphonse Ngoy Kasanji (Ngokas tshiobesha mpo na bandeko na ye) abotamaki le 12 février 1963 na Ngandajika na province ya Kasaï-Oriental na République démocratique du Congo.[1][2]

Atanga kelasi na ye ya secondaire na Kasaï-Oriental. Nsima ya kozwa diplome na ye na 1980 (ekokani na baccalauréat) na kelasi ya bioloji mpe chimie, Alphonse Ngoy Kasanji abandaki mosala ya koteya. Ateyaka na lycée Ndeji na Ngandanjika mpe na Institut Tshibangu Mpata na Mwene Ditu.

Na 2018, azwi diplôme na ye ya licence ya droit na lokumu na université ya Kinshasa. Ba conditions ya diplôme yango eza na ba critiques mpo ezali komonana lokola ete Ngoy Kasanji ayekolaki na université te na boumeli ya 5 ans. Atako bongo, azwamaki lokola mosungi na université ya Mbuji-Mayi. Kaka na ntango yango, akómaki mpe kotánga na iniversite.